7 Ağustos 2016 Pazar

Fıstıklı Çatlak Kurabiye

    Bu tarifi fatihgüllüoğlunun sayfasından almış denemiştim. Sonuç muhteşem ötesi. Antep fıstığı yerine fındık veya cevizle de harika oluyor.Bir kaç gün kapalı cam bir kapta durabiliyor. Hem lezzetli hemde yağsız ve unsuz bir kurabiye.




MALZEMELER


  1. 3 yumurta beyazı
  2. 200 gr toz şeker
  3. 160 gr hindistan cevizi
  4. 300 gr toz fıstık
  5. Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI

  • Yumurta akıyla şeker köpük olana kadar çırpılır.
  • Hindistan ceviziyle fıstık eklenerek yoğrulur.
  • Ağzını kapatarak buzdolabında bir saat dinlendirilir.
  • Üzerine bol pudra şekeri konulmuş tepsiye hamurdan minik toplara yaparak atılır.
  • Pudra şekerinin içinde yuvarlanır.
  • Tepsi sertçe sallayınca bulanıyor.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısınmış 150 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.(ben pişmediğine kanaat getirerek 25 dakika pişirdim)
  • Soğuyunca tepsiden alın.

  •  Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder