7 Mayıs 2016 Cumartesi

Labneli & Reçelli Milföy Midye

     Şimdi çocuklu veya çalışan hanımlar bir yaklaşın sizin için muhteşem bir tarifim var. Yapımı bir kaç dakikanızı alacak şekilde kolay. Lezzeti sanki uğraşıp açmış da yapmışsın kadar...İçine konulan reçel arzunuza göre bir marmelat veya reçel olabilir. Ben küçük doğradığım erik reçeli(yani Qavalı)kullandım.Labneyle çok yakıştı.Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER (12 ADET MİDYE İÇİN)


  1. 2 li yapışık şekilde olan üç tane milföy (yani kare olarak 6)
  2. 50 gr erimiş soğumuş tereyağı
  3. 100 gr labne
  4. 3-4 yemek kaşığı doğranmış reçel (çok akıcı bir reçel olursa pişerken akıp yanabilir)
  5. Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI

  • Milföyler buzluktan çıkarıp beş dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir.
  • Merdane yardımıyla ikili milföy yapışık şekilde koparmadan biraz yukarı biraz yana doğu iki katı olana kadar açılır.(çok incelmesin)
  • Üç milföyde aynı şekilde açılır.
  • Aralara ve en üste erimiş soğuk tereyağı sürülür.
  • Uzunlamasına koca bir rulo yapılır.
  • Bir tepsiye alarak üzerine streçle kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Buzdolabından alınan rulo milföy aralıklı şekilde 12 tane dilim kesilir.
  • Kesilen rulolar yatırılarak yavaşça el ile bastırılarak merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır.

  • Açılan milföylerin orta kısmı parmakla hafif dışa yitip katların açılması sağlanır.
  • İçine bir tatlı kaşığı susuz reçel tanesi ve bir tatlı kaşığı labne konularak kapatılır.
  • Ağzı iyice yapıştırılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Yenileceği gün yapılması tavsiye olunur.

  • Soğumuş milföy midyelerin üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder