8 Ocak 2016 Cuma

Üzeri Kremalı Kadayıf Tatlısı

    Genelde bilmeyen yoktur ama ben yinede paylaşayım dedim. Tabi ki Hülyalı lezzetlerde denemeniz için .



MALZEMELER


  • 500 gr taze kadayıf
  • 150 gr tereyağı
  • 2 kase iri çekilmiş kabuksuz Antep fıstığı
ŞERBET

  1. 3 su bardağı şeker
  2. 3 buçuk su bardağı su
  3. 1 tatlı kaşığı limon suyu
KREMA

  1. Yarım litre süt
  2. Yarım su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
  3. Yarım su bardağından az eksik un
  4. 1 vanilya
  5. 100 gr tereyağı
  6. 1 poşet krem şanti
  7. 1 çay bardağı soğuk süt (küçük tip)
YAPILIŞI

  • Taze kadayıfı poşetiyle buzluğa koyarak bir saat kadar bekletilir.(daha iyi doğranması için )
  • Bıçakla ince doğranır.
  • Erimiş soğumuş tereyağını üzerine dökerek iyice karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye yarısı yayılarak iyice bastırılır.
  • Antep fıstığını serperek düzeltilir.
  • Kalan kadayıf yayılıp tekrar sıkıca bastırılır.
  • 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar kızartılır.
  • Fırından alarak soğumaya bırakılır.
  • Un,tereyağı ve süt konularak yağ eriyene kadar karıştırılır.
  • Soğuk süt eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Ocağı kapatarak vanilya atılır.
  • Tamamen soğuyana kadar bekletilir.(ılık bile olmasın tamamen soğusun)
  • Krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt konularak mikserle 5 dakika çırpılır.
  • Buzdolabına koyarak 1-2 saat dinlendirilir.
  • Şerbet malzemeleri konularak kaynatılır.
  • 10-15 dakika kaynayınca 1 kaşık soğutularak kesik kesik aktığına bakılır.
  • Ocaktan alıp 2-3 dakika bekledikten sonra SOĞUK tatlının üzerine dökülür.
  • Ağzına bir tepsi kapatarak şerbeti çekip soğuması beklenir.
  • Servis yaparken kremayla süsleyerek arzuya göre fıstık atılır.

  • Afiyet olsun.
  • Eğer arzu ederseniz fıstık yerine ceviz de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder