11 Ocak 2016 Pazartesi

Lavaş Çanağına Kahvaltılık Kızartma

    Özellikle kahvaltıya misafirler için belki bir fikir verebilirim. Ben çanaklar için ince lavaş kullandım arzuya göre yufkada kullanılabilir.İçine koyduğum kızartmayı arzuya göre bol yağda kızartarak havlu peçeteye alınır yada fırın tepsisine yağlı kağıt sererek sebzelerin üzerine hafif zeytinyağı sürerek sağlıklı kızartma yapabilirsiniz. Tercih sizin.



MALZEMELER


  1. 1 tane yufka yada ince lavaşlardan bir paket
  2. 2 patlıcan
  3. 2 kabak
  4. 2 kırmızı kapya biber
  5. 3-4 yeşil biber
SOS

  1. 2 diş sarımsak
  2. 2-3 orta boy olgun domates
  3. 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN

  1. 1 kase süzme yoğurt
  2. 1 diş sarımsak
  3. 2-3 dal dereotu
  4. Üzeri için isterseniz kuru nane
YAPILIŞI

  • Küçük cam kaselerin dış kısımlarına sıvı yağ sürülür.(kaç kişilik olacaksa o kadar kase)
  • Yufka yayılır cam kaseler ağzı yere gelecek şekilde ters konur.
  • Bıçak yada ruletle kaselerden iki parmak daha geniş daireler kesilir.
  • Kaseler fırın tepsisine aralıklı dizildikten sonra ters yüzlerine yufkalar elinle hafif basıp yapışık duracak şekilde konulur.
  • Yani çanakların tersini lavaş kaplıyor.
  • Bu şekilde 200 derecelik fırında çıtır olana kadar 15-20 dakika kızartılır.
  • Sebzeler ister yağda ister fırında kızartılır.
  • Geniş bir tavaya ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı konulur.
  • Hafif kavrulunca kabuğu soyulmuş rendelenmiş domates eklenerek yumuşayana kadar kavrulur.
  • Tuz ve fesleğen atıp ocaktan alınır.
  • Servis yapılacağı zaman sıcak sosla sebzeler birleştirilir.
  • Lavaş kaselerine doldurulur.(önce konursa suyu lavaşı yumuşatır)
  • Sarımsaklı dereotlu süzme yoğurt krema sıkacağıyla sıkılıp kuru nane atılır. 
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder