8 Ocak 2016 Cuma

Fırında Soslu Kuzu

    Nihayet yeni yılın ilk tarifini paylaşma zamanım oldu. Yeni yıl bana bereket getirmiş olmalı ki her gün misafirlerim oldu. Şimdi ise sıra yapılanları paylaşmak kaldı galiba. Yapımı kolay ama epey bir zaman alan muhteşem bir et yemeğiyle başlayalım. Sonra yanına yaptığım üzümlü bademli pilavı da merak ederseniz paylaşacağım. Ben bu yemekte kuzu bel eti kullandım. Arzu eden incik de kullanabilir. Etlerin terbiyesi için akşamdan başlamak lazım. Eğer vakit yoksa hiç değilse 4-5 saat beklerse sonuç muhteşem olacaktır. Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER


  1. Kişi sayısına göre kuzu eti (sırt,bel veya incik)
  2. 7-8 diş sarımsak
  3. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. Kekik
  7. Değirmenden çekilmiş karabiber
  8. Arzu ederseniz kırmızı biber
  9. Yarım çay bardağı sıcak su
SOS

  1. 1 su bardağı etsuyu
  2. 1 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
  3. 1 orta boy soğanın suyu (rendeleyip suyu sıkılarak alınabilir)
  4. 1 çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI

  • Soyulmuş sarımsaklar bıçakla hafif delikler açılmış etin bir-iki yerine yerleştirilir.
  • Zeytinyağı,sirke ve baharat karıştırıp etin her yerine sürülür. (tuz konulmaz)
  • Kabın ağzını kapatarak dolapta dinlendirilir.
  • Fırın kabının tabanına oda sıcaklığındaki tereyağı sürülür.
  • Etler tuzlanarak tepsiye dizilir.
  • Tabanına yarım çay bardağı sıcak su konulur.
  • Fırın kabının ağzına önce yağlı kağıt sonrada hava almayacak şekilde folyoyla sarılıp kapatılır.(yağlı kağıt ısıyı geri içeri hapsederek güveç etkisi yapar)
  • 200 derecelik fırında iki buçuk saat pişirilir.
  • Etin ağzı açılarak yarım saatte üzeri kızarması için pişirilir.
  • Fırını kapatarak sos malzemelerini küçük bir tavaya koyup kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
  • Et servis tabağına konulunca üzerine sos gezdirilerek sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder