23 Aralık 2015 Çarşamba

Avakadolu Yeşil Salata

   Yapımı oldukça basit ama bir o kadar da lezzetli,sağlıklı bir salata yapmaya ne dersiniz? Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER


  1. 7-8 yaprak marul veya kıvırcık
  2. 1 kase konserve mısır
  3. 2 tane olgun avakado
  4. 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam (eğer kavrulmamış ise geniş bir tavaya koyarak tahta kaşıkla karıştırıp yavaş yavaş kavrulur.)
  5. 1 limon
  6. Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  7. 1 kase kiraz domates (cherry )
YAPILIŞI

  • Marul yıkanıp kurutucuda iyice kurutulur.
  • İri bir şekilde doğranır.
  • Avakadolar ikiye ayrılarak soyulup iri doğranır.
  • Servis tabağına konulup üzerine mısırlar atılır.
  • Limonsuyu, zeytinyağı ve tuz küçük bir kavanoza konulup iyice çalkalanır.
  • Kapağını açarak salatanın üzerine gezdirilir.
  • En son küçük domateslerde dizilir.
  • Üzerine kavrulmuş susam serpilir.

  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder