24 Şubat 2015 Salı

Çikolatalı Baton Pasta

      Bugün sevgili tezhip grubu arkadaşlarım için yaptığım bol çikolatalı pasta.Kekin dokusu ıslak ve yumuşak tam pastaya uygun oldu.Eğer kakao ve çikolata severseniz tam size göre.Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER

KEK İÇİN


  1. 3 yumurta
  2. 1 çay bardağı toz şeker (iri tipli çay bardağı yani yarım su bardağından biraz çok)
  3. 2 yemek kaşığı kakao
  4. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  5. 1 çay bardağı un (iri tipli)
  6. 1 vanilya
  7. 1 kabartma tozu
  8. 100 gr krema (yarım paket)
  9. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  10. 2 yemek kaşığı süt
AYRICA

  1. 2 poşet yani bir kutu kakaolu krem şanti (1 su bardağı sütle çırpılacak)
  2. 2 paket bitter çikolata (80 + 80 gr )
  3. Arzu edilirse fındık kırığı (üzeri için)
  4. 1 kase kadar vişne,ahududu veya böğürtlen sosu yada reçeli (ben böğürtlen sosu kullandım)
YAPILIŞI


  • Yumurtalar ve şeker mikserle köpük olup kabarana kadar çırpılır.
  • İçine krema,vanilya,süt ve zeytinyağı eklenerek çırpılır.
  • Kalan kuru malzemeler elenerek eklenir.(elenirse dokusu daha güzel olur)
  • Fırın 170 derecede ısıtılır.
  • İçine yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış baton kalıba hamur dökülür.
  • Yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
  • Krem şanti çırpılarak dolaba konulur.
  • Fırından çıkıp soğumuş olan kekin üst tarafı kaşıkla bir parmak derinliğinde oyulur.

  • Oyulan kısıma arzu ettiğiniz meyve reçeli yada koyuca sosu yayılır.
  • Çukur kısmını doldurduktan sonra kekin içinden çıkan kırıntıları ovalayarak üzerine kapatılır.
  • El ile hafif bastırıp kırıntıları iyice yapıştırılır.
  • Krem şantiyle yavaş yavaş her yeri sıvanır.(hızlı yapılırsa kek kırıntıları şantiye karışır)

  • Çikolatalar küçük koparılıp cam bir kaseye konarak benmarı usulü eritilir.(içine su kaçırmadan)
  • Pürüzsüz olunca yavaşça üzerine akıtılır.
  • Ben sanırım acele ederek şekilsiz akıtınca ayıbımı fındıkla örttüm ;) ( Sırrımı da dedim)
  • Arzu edilen şekilde üzeri süslenerek dolapta bir gece bekletilir.(yada en az 4-5 saat)
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Çikolatayı sevmeyen var mıdır acaba? Çok emek vermişsiniz ama sonuç mükemmel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede yoktur :) Yorumunuz icin cok tesekkur ederim İlhan bey.

      Sil
  2. Bu pastayı da çok sevdim ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gun denersiniz belki :) Yorum icin cok tesekkurler,sevgiler...

      Sil