23 Ocak 2014 Perşembe

Kadayıf Pastası

   Kadayıf pastası demem kelepçeli kalıpta pasta şeklini vermemden ötürü.Aslında muhallebili kadayıf tatlısı ve aynı tatlının kuptaki halini daha önce paylaşmış olsam da bu şekilde de hoşuma gittiği için sizinle de paylaşmak istedim.



MALZEMELER


  1. 250 gr taze tel kadayıf
  2. 5 yemek kaşığı şeker
  3. Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz (arzuya göre tarçın)
  4. 75 gr tereyağı
MUHALLEBİ

  1. 4 su bardağı soğuk süt (800 ml)küçük tip su bardağı
  2. 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  3. 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  4. 100 gr tereyağı
  5. 100 gr krema (yarım paket)
  6. 1 poşet krem şanti
  7. 2 vanilya
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN 
  1. Badem ve Antep fıstığı
YAPILIŞI

  • Un ,şeker ve tereyağı tencereye konularak eritilir.
  • Üzerine süt eklenerek koyu muhallebi şeklinde pişirilir.
  • Koyulaşınca ocaktan alınıp soğutulur.
  • Tamamen soğuyunca içine krema,şanti va vanilya atılarak mikserle çırpılır.
  • Eğer çok koyu olduysa yarım çay bardağı soğuk süt eklenebilir.
  • Küçük doğranmış kadayıf ve tereyağı geniş bir tavada pembeleşene kadar sabırla kavrulur.(ocağın altı kısılı bir şekilde)
  • Ceviz,şeker eklenerek biraz daha kavrulur.(dikkat edin yanmasın)
  • Kenara alıp soğutulur.
  • Servis yapılacak büyük yuvarlak tabak alınır.
  • Kelepçeli kalıbın kelepçesini streçle sarılır.(bir gece bekleyince metal kokusu olmasın diye)
  • Yuvarlak tabağın içine kelepçe konulur.(kalıbın tabanı konmuyor)
  • İçine kadayıfın yarısı el ile sıkıca bastırarak taban oluşturulur.
  • Çırpılmış muhallebi araya dökülür.
  • Kalan kadayıfla üzeri kapatılır.
  • En üstü streçle kapatarak bir gece dolapta dinlendirilir.
  • Servis yapmadan önce yavaşça streç ve kelepçe çıkarılarak üzeri süslenir.
  • Dilimleyerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder