10 Ocak 2014 Cuma

Böğürtlenli Kar Pasta

    Bu gün sevgili misafirlerim için yapmış olduğum pamuk gibi kar pastam...Arzuya göre üzerine frambuaz,vişne veya çilek kullanılabilir.İçinde krem şanti ve benzeri ürün olmadığı içinde oldukça hafif oldu.Hemen yapımına geçelim yoksa içine ne koyduğumu unutmak üzereyim ;) Ben pasta kalıbı olarak üzeri çukur olan tart kalıbı kullandım.Çünkü üzerine meyveleri koyarken jölesi taşmaması için...


MALZEMELER (PANDİSPANYA İÇİN )

  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
  3. 1 su bardağı un
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 çimdik tuz
  7. Yarım su bardağı mısır nişastası
KREMA İÇİN 

  1. 3 su bardağı süt (600 ml )
  2. 1 çay bardağı un (küçük tip çay bardağı)
  3. 1 çay bardağı şeker
  4. Yarım çay bardağı mısır nişastası
  5. 1 paket vanilya
  6. 100 gr tereyağı
AYRICA

  1. 1 paket hazır meyveli sos
  2. 1 paket tart jölesi
  3. 400 gr kadar taze meyve (dondurulmuş kullandım.Kullanmadan önce oda sıcaklığında bekletilecek)
  4. 1 su bardağı hindistan cevizi
  5. Üzerini süslemek için beyaz çikolata kalpler
YAPILIŞI

  • Yumurta,tuz ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
  • Üzerine nişasta,un,kabartmatozu ve vanilya konularak 1-2 dakika daha çırpılır.
  • Fırın önceden 150 derecede ısıtılır.
  • Pasta kalıbı yağlandıktan sonra hamur dökülür.
  • Fırından yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.(30 dakikada sonra kontrol ederek)
  • Fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
  • Un,tereyağı,nişasta ve şeker bir tencereye konulur.
  • Üzerine soğuk süt dökerek çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenir.
  • Ilıyınca mikserle beş dakika çırpılır.
  • Hazır meyveli sos üzerindeki tarife göre hazırlanır.( içindeki su 1 yemek kaşığı eksik konularak daha koyu bir sos yapılır.
  • Üzeri kabuk tutmasın diye karıştırılır.
  • Pandispanya ikiye ayrılarak bıçakla kesilir.
  • Kremanın yarısı içine yayılır.
  • Meyveli sos kremanın üzerine eşit bir şekilde dökülür.
  • Arzuya göre meyvelerden konulabilir.(ben yalnız üzerinde kullandım.)
  • Pandispanyanın diğer yarısı kapatılarak el ile hafif bastırılır.
  • Kalan kremayla pastanın her yeri kapatılır.
  • Şimdi gelelim karlarını koymaya yani hindistan cevizine doyurmaya.
  • Bol bol hindistan ceviziyle üzeri hariç her yeri kapatılır.
  • Üzerinin kenarları bir parmak şeklinde olacak şekilde hindistan cevizi yapıştırılır.(orta çukur yeri kalacak ki meyveler ve jölesi dökülmesin)
  • Kat kat defalarca hindistan cevizi yapıştırılır.
  • (resim gece çekildiği için çok kötü ;)
  • Üzerine meyveleri dizilir.
  • Tart jölesi tarifine uygun hazırlanarak bir dakika karıştırdıktan sonra meyvelerin üzerine dökülür.
  • Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendikten sonra servis yapmadan önce üzerine kalp çikolataları konulur.
  • Afiyet olsun...Eviniz misafirli olsun...  ;)

5 yorum:

  1. emegine saglik canim harika olmus mutlu hafta sonlari..

    YanıtlaSil
  2. emegine saglik canim harika olmus mutlu hafta sonlari..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler turuncu tatlar.Sizlerede iyi hafta sonları geçirmenizi diliyorum.

      Sil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...nefıs gorunuyor..yemek tarıflerınden denendıgım oldu cok begendım.pastalarıda not aldım...damak zevkımız aynı...canım sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pınar beğenmiş olmana sevindim.selamlar...

      Sil