2 Kasım 2013 Cumartesi

Fındıklı & Kakaolu Tartolet

       Bu güzel epeydir sırada bekliyor.Nasip bu güneymiş...Tariften yaklaşık  16 tane minik tart çıkıyor.Üzerine ben hazır pasta kreması kullandım arzuya göre kendi kremanızı veya krem şantiyle de süslenilebilinir...



MALZEMELER


  1. 1 yumurta
  2. 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  3. 4 yemek kaşığı rondoda çekilmiş fındık
  4. 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
  5. 200 gr tereyağı
  6. 2 su bardağı un
  7. 1 paket vanilya
  8. 2 yemek kaşığı kakao
AYRICA

  1. 1 paket pasta kreması (tarifindeki miktara göre süt)
  2. Üzerini süslemek için damla çikolata yada çikolatalı süsler

YAPILIŞI

  • Tereyağı buzdolabından çıkarılıp hemen küp küp doğranır .
  • Un hariç diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
  • Un kontrollü bir şekilde eklenerek yavaş yavaş yoğrulur.
  • Hamur ele yapışmayan bir hale gelince (çok uzun yoğrulmayacak) buzdolabında 10 dakika bekletilir.
  • Tart kalıpları çok hafif sıvı yağla yağlanır.
  • Bezelere bölünen hamur kalıpların içine kenarları dışarı sarkacak şekilde açılır.
  • Sonra el ile sarkan kısımları kenarıyla kesilerek düzgünce bırakılır.(pişince kenarları aynı hizada olması için)

  • Ben demir kalıplar kullandım.
  • El ile iyice bastırdıktan sonra çatal yada bıçakla bir çok yerinde delik açılır ki pişerken kabarmasın.
  • Fırının ızgara teline dizilerek önceden ısınmış 180 derecede kurabiye kıvamı pişene kadar bekletilir.
  • Fırından çıkınca soğuması için 5-10 dakika bekletilir.
  • Sonra yavaşça kalıplardan çıkarılır.
  • Bu arada krema üzerindeki tarife göre hazırlanarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Soğumuş olan tartoletlerin üzerilerine krema torbasıyla sıkılır.
  • Üzerileri arzuya göre süslenerek buzdolabında bekletilir.
  • Yenileceği gün yapılması tavsiye olunur. 
  • Afiyet olsun...

2 yorum: