11 Temmuz 2013 Perşembe

Bostan Kebabı

     Mübarek Ramazan ayı girdi. Bizim eve de tatlı bir telaşe geldi...İki gündür yemekler sofralar hazırlıyorum ama bir türlü paylaşıma fırsatım olmuyor.Düşündüm de iki gün misafir üçüncü gün topluca paylaşayım ;) Anlaştık mı ? Bu gün dinlenme günüm de olduğum için hemen tarifi paylaşayım.Bostan kebabı adından da anlaşılacağı üzere bostan patlıcanla yapılabilecek harika bir patlıcan yemeğidir...Ben üzerine hafif beşamel sos kullandım tercih sizin...



MALZEMELER


  1. 3 tane orta boy topak patlıcan (hani büyük ve tombiş olandan ;)
  2. 600 gr kuşbaşi et (kuzu veya dana )
  3. 2 orta boy soğan
  4. 1 yeşil biber
  5. 1 kırmızı biber
  6. 1 domates
  7. Tuz,kırmızı biber ve kara biber
  8. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  9. 1 çay kaşığı biber salçası
  10. 2-3 diş sarımsak
  11. 2 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
  12. Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
AYRICA

  1. 1 buçuk su bardağı süt
  2. 1 dolu yemek kaşığı un
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. Yarım çay kaşığı muskat cevizi
YAPILIŞI

  • Patlıcanlar iki parmak kalınlığında halka kesilir.( bir patlıcan büyüklüğüne göre 2 e veya 3 e)
  • Tuzlu suda bir saat bekletilir.
  • Sonra yıkayıp kurulanır.
  • Kızgın yağda kızartıldıktan sonra havlu peçeteye alınarak kurulanır.
  • Küçük kuş başı doğranmış etler tavaya yağ konulduktan sonra kavrulur.
  • Tavanın ağzı açık harlı ateşte kavrulmaya başlayan etin üzerine 1 çay bardağı su konularak haşlanır.
  • Tamamen suyunu çekince içine sırayla doğanmış soğan,sarımsak,biber ve domates eklenir.
  • Salçaları eklenir.
  • Arzu edilen baharatları ekleyince beş dakika pişirerek ocak kapatılır.
  • Fırın kabına dizilen patlıcanların üzerine tuz serpilerek kaşıkla ortaların hafif bastırılır.
  • İç harcı paylaştırılır.
  • Ayrı bir yerde un ve tereyağı konularak kavrulmaya başlanır.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyerek karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince muskat ve tuz eklenip ocaktan alınır.
  • Patlıcanların üzerine birer kaşık paylaştırılır.
  • Üzerilerine kaşar rendesi konulur.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip pembeleşene kadar 15-20 dakika pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Yanında pilav önerilir...
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder