22 Kasım 2012 Perşembe

Renkli Biberli Jülyen Tavuk

    Bizim evde en sevilen yemek galiba tavuktur...Hal böyle olunca yeni yeni üretime ihtiyaç oluyor.Hem lezzetli hem pratik bir tavuk yemeği hemencik yapmak isteyenlere duyurulur...



MALZEMELER


  1. 1 kırmızı biber
  2. 1 yeşil dolma biber
  3. 1 sarı dolma biber veya arzu edilen renklerden takviye edilebilir( turuncu gibi)
  4. 2 tavuk göğsü
  5. 2-3 kaşık tereyağı
  6. Tuz,değirmen karabiber,kekik ve köri
YAPILIŞI

  • Biberler ince uzun doğranır.
  • Tavaya bir kaşık yağ konularak biberlerle birlikte ağzı açık ve yüksek ısıda ara sıra karıştırarak kavrulur.
  • Tavuklar önce fileto şeklinde doğranır. Sonra  jülyen doğranır.
  • Tavadaki biberler alınır.
  • Aynı tavaya bir kaşık yağ ve tavuklar eklenerek harlı bir şekilde kavrulur.
  • Baharatları eklenir.
  • Biberler eklenerek kapağı kapatıp beş dakika kadar daha kısık ateşte pişirildikten sonra kapatılır.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Yanında bulgur pilavı tavsiye edilir.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. rengarenk çok güzel bir yemek olmuş...
    iştahı olmayanın bile iştahını açar...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür iştahımız açama gibi bir problem yaşamıyoruz da ;)))Sağolasın Şirine...

      Sil