29 Şubat 2012 Çarşamba

Kıymalı Gözleme

   Arşivimdeki yemek fotoğraflarımın şükür sonuna geldim . Yayınlama fırsatı bulur bulmaz da hemen paylaşıyorum ...



MALZEMELER ( hamur için )


  1. 3-4 su bardağı un
  2. Tuz 
  3. Alabildiği kadar su
  4. 2-3 tatlı kaşığı maya
İÇ  HARCI İÇİN 

  1. Yarım kilo kadar kıyma
  2. 3-4 tane kuru soğan
  3. 2-3 kaşık yağ ( ister tereyağı ister sıvı )
  4. 1 demet maydanoz ( istenirse )
  5. Tuz ve karabiber
  6. Üzerine sürmek için tereyağı
YAPILIŞI

  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Yaklaşık 40-50 dakika dinlendirilir.
  • Kıyma bir tencereye konarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Soğan ve yağı eklenir.
  • Ara sıra karıştırarak pişirilir.
  • Tuz ve karabiber eklenerek hafif ılımaya bırakılır.
  • En son kıyılmış maydanoz eklenir. 
  • Hamur küçük bezeler haline getirilir.
  • Merdane yardımıyla yemek tabağı kadar açılır.
  • Hazırlanan iç harçtan konulur.
  • Yarısı katlanarak uçları parmak ucuyla basarak kapatılır.

  • Önceden ısıtılmış teflon tavada her iki tarafı da pişirilir. 
  • Sıcakken üzerine istenirse tereyağı sürülür.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. çok severim gözlemeyi hemde kıymalı,nefis valla..
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmeyende yoktur galiba...Teşekkürler...

      Sil