22 Şubat 2012 Çarşamba

Barbunya Salatası

   Bir aydır zihnimdeki yapılacaklar listesinde sırasını bekleyen salata nihayet sahneye çıkma fırsatı buldu...

MALZEMELER



  1. 2 su bardağı barbunya ( taze de kullanılabilir )
  2. 1 çay bardağı kadar doğranmış konserve mantar
  3. 1 çay bardağı mısır
  4. 5-6 dilim kare doğranmış salam 
  5. 2-3 tane kıyılmış köz kırmızı biber
  6. Yarım demet maydanoz
  7. Yarım demet derotu
  8. 1-2 kaşık sızma zeytinyağı
  9. 1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz
  10. Tuz, karabiber 
SOS İÇİN

  1. 2-3 kaşık mayonez
  2. 1 su bardağı kadar yoğurt
  3. 2 diş sarımsak
YAPILIŞI

  • Barbunya  akşamdan ılık tuzlu suya ıslatılır.
  • Bir gece bekledikten sonra yeme kıvamına gelene kadar haşlanıp soğutulur.
  • Salata malzemesinin hepsini karıştırarak kaselere servis yapmak üzere konulur.( maydanoz ve derotunun yarısı ayrılarak )
  • Sarımsaklı mayonezli yoğurt hazırlanarak kaselerin üzerine gezdirilir.
  • Yeşillikle süsleyerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder