3 Ocak 2012 Salı

Balbadem

   Kavanozlar da hani hazır olanı da vardır . Ben onun ev usulünü yaptım . Kahvaltı da en çok popüler yiyecek o oldu ...Hem çok besleyici hem tadı hazıra göre çok daha güzel oldu ...

MALZEMELER



  1. 1 çay bardağı fındık ( kabuksuz )
  2. 1 çay bardağı ceviz ( ikiye ayrılmış bütün )
  3. 1 çay bardağı kabuksuz badem
  4. 1 çay bardağı yarıya kesilmiş olan  Antep fıstığı ( olmadığı için ben üzerine toz olanı attım )
  5. 1 çay bardağı yer fıstığı yada çam fıstığı
  6. Yeteri kadar bal
YAPILIŞI

  • Büyük bir tavaya bütün  kuruyemişleri tek tek kavurarak tepsiye soğuması için dökülür. ( hepsinin kavrulma süresi değişebildiği için )
  • Kavurma işlemi hafif kısık ateşte  tavada kuru kuruya tahta kaşıkla karıştırarak  yapılır.
  • Soğuduktan sonra hepsi karıştırılır.
  • Servis  tabağına aldıktan sonra üzerine bal gezdirilir .
  • Balın miktarı kuruyemişleri aşacak kadar  olmadan yarı kapatacak şekilde olmalı.
  • İstenirse üzerine Antep fıstığıyla süslenebilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder