19 Aralık 2011 Pazartesi

Sebze Çorbası

 Kış günü yapılabilecek bol vitaminli ve şifalı bir çorba ... Özellikle çocukları olanların için güzel bir alternatif bence ...


MALZEMELER


  1. 1 küçük boy kabak
  2. 1 tane pırasa ( yoksa 3 dal yeşil soğanda olabilir )
  3. 2 orta boy patates
  4. 1 orta boy havuç
  5. 1 kuru soğan
  6. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı
  8. 1 çay bardağı süt
  9. 1 yemek kaşığı dolusu un
  10. Kıyılmış  maydanoz , dereotu veya taze kişnişten biri ( tercih sizin )
  11. Et yada tavuk suyu ( yoksa tablette olabilir )
  12. Tane karabiber ve tane kişniş  
Sebzeleri arzunuza göre değiştirebilirsiniz.

YAPILIŞI
  • Soğan incecik kıyılıp sıvıyağla birlikte tencerede hafif kavrulur.
  • Sebzeler rendelenip soğana eklenir.
  • Pırasa ince kıyılıp sebzelere eklenerek biraz karıştırarak kavrulur.
  • Sebzeleri örtecek kadar sıcak su dökülür.
  • Tane kişniş ile tane karabiber atılır . ( 5-6 şar tane )
  • Biraz kaynayınca etsuyu eklenir.
  • 15-20 dakikada sebzeler yumuşacık olur.
  • Ocaktan alınıp el blenderiyle çırpılır. ( eğer diri olsun isterseniz blenderden geçirmeye de bilirsiniz )
  • Tereyağı bir tavaya konularak un kavrulur.
  • Biraz pembeleşmeye başlayınca üzerine 1 çay bardağı soğuk süt ile 1 çay bardağı su eklenir.
  • Çırpma teliyle iyice açtıktan sonra tencereye eklenerek birlikte bir taşım kaynatılır.
  • Sıcak servis yaparken üzerine kıyılmış yeşillik serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder