3 Aralık 2011 Cumartesi

Nohut Yahnisi

 Biraz da geleneksel kış yemeklerimizden yapalım...



MALZEMELER

  1. 1 buçuk su bardağı nohut
  2. Yarım kilo kemikli  kuzu eti ( dana eti de olabilir )
  3. 5 tane küçük boy soğan ( veya 10 tane arpacık soğan )
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı
  5. Biraz sıvı yağ
  6. 2 diş sarımsak
  7. 1 yemek kaşığı domates salçası
  8. Yarım yemek kaşığı biber salçası
  9. Pulbiber , karabiber , kimyon ve tuz
  10. 1 çay kaşığı şeker
  11. 1 tane kırmızı salçalık biber
YAPILIŞI

  • Akşamdan nohut ılık tuzlu suya ıslanır.
  • Sabah aynı suyuyla haşlanarak suyu süzülür .( tam yumuşak pişirilmez biraz diri kalmalı  )
  • Yahninin pişeceği  tencereye yağ koyulur.
  • Soğanlar dörde kesilerek kavrulur.
  • İri bir şekilde doğranan etler soğana eklenir.
  • Doğranmış biber eklenir.
  • Et kavrulup suyunu çekince salçası eklenir.
  • Suyu süzülmüş nohut etin üzerine dökülür.
  • Baharatları ve şeker eklenir.
  • Üzerini basacak kadar sıcak suyu verilir.
  • Ocağın altı kısılarak 2-3 saatte yavaş yavaş pişirilir . ( suyu  özleşene kadar )
  • Arasıra kontrol ederek suyu çekilmişse sıcak su eklenebilir.
  • Yemek piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.
  • Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder