5 Aralık 2011 Pazartesi

Abant Kebabı

   Benim lezzetine  güvenerek  yaptığım  hafif  bir yemek...Denerseniz sizler de bana hak vereceksinizdir...



MALZEMELER


  1. 6 tane orta boy yarı tombul patlıcan
  2. 400-500 gr kuzu eti
  3. 1 orta boy soğan
  4. 1 yeşil biber
  5. 1 kırmızı biber
  6. 2-3 diş sarımsak
  7. 1-2 orta boy domates
  8. 10 tane kadar orta boy mantar ( 300- 400 gr kadar )
  9. 1 yemek kaşığı teryağı
  10. Biraz sıvı yağ
  11. Karabiber , pulbiber ve tuz
  12. Rendelenmiş kaşar
  13. 1 yemek kaşığı domates salçası
  14. Yarım yemek kaşığı biber salçası ( arzu edilirse )
YAPILIŞI

  • Patlıcanlar ocağın üzerine koyarak yarı közlenir. ( çok közlenirse dağılabilir )
  • Patlıcanların sapları bırakılarak kabukları soyulur.
  • Fırın kabına dizilerek çatal yardımıyla hafif ezilir.
  • Üzerine tuz atılır.
  • Ayrı bir tavada nohut kadar küçük doğranan etler kavrulur. ( suyunu salıp çekecek )
  • Yağı eklenir.
  • Soğan ve sarımsak doğranarak ete ekleyip kavrulur.
  • Biberler ince doğranarak soğanla ete eklenir.
  • Ayrı bir yerde mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Salça ve domates ( kabuğu alınıp soyulmuş ) soğana eklenir.
  • Domatesli et sote iyice pişirildikten sonra mantar ve baharatları eklenir.
  • Ortasını ezerek çukurlaştırdığımız patlıcanların üzerine tepeli bir şekilde sote konulur.
  • Üzerine bolca kaşar rendesi koyarak yaklaşık 10-15 dakika lezzetin karışıp kaşarın erimesi için pişirilir.(200 derecelik fırında )
  • Sıcakken servis yapılır.
  • Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder