28 Kasım 2011 Pazartesi

Zeytinyağlı Havuç

  Hem zeytinyağlı hem salata da desek yalan olmaz.Yapımı kolay ve sağlıklı...



MALZEMELER

  1. 1 kg havuç
  2. 1 su bardağı ceviz ( rondodan geçirilmiş )
  3. 3-4 diş sarımsak
  4. 2-3 kaşık zeytinyağı
  5. 1 yemek kaşığı toz şeker
  6. 1 yemek kaşığı tuz
  7. 2  kase yoğurt
YAPILIŞI

  • Havuç kabukları soyulup kalın halka halka doğranır.
  • Tencereye konur.
  • Üzerine ezilmiş sarımsak , tuz , şeker ve zeytinyağı koyulur.
  • Tencerenin kapağı kapatılarak ara sıra karıştırarak pişirilir.
  • Tamamen suyunu çekince soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca cevizin yarısı havuca karıştırılır.
  • Servis tabağına alınarak üzerine iyice çırpılmış yoğurt gezdirilir. ( yoğurda biraz tuz atılır )
  • Kalan cevizle süsüleyerek servis yapılır.
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder