13 Kasım 2011 Pazar

Susam - Haşhaş - Çörekotlu Burmalar

  Biraz önce dediğim gibi sıra geldi ikinci tarife milföyle ilgili...



MALZEMELER ( 15 çubuk için )

  1. 5 tane milföy ( her bir milföy den 3 çubuk çıkıyor )
  2. 1 yemek kaşığı taneli haşhaş
  3. 1 yemek kaşığı çörekotu
  4. 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  5. 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI




  • Milföy hamurları daha  donmuş haldeyken uzunlamasına dokuz çubuk halinde kesilir.
  • Tezgahın üzerindeyken fırçayla yumurta sarısı sürülür.
  • Bu dokuz çubuğun üçüne susam diğer üçüne haşhaş ve kalan üçede çörekotu serpilir. ( bolca )
  • Her birinden birer tane alarak elinle tezgahın üzerinde burularak kıvrılır.

  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
  • Çıtır çıtır simit tadında olur.
  • Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder