10 Kasım 2011 Perşembe

Sarımsaklı Bulgur Pilavı ( Pirzola Eşliğinde )

    Malatya yöresine  ait besleyici bir pilav yapıyoruz...İster tavukla isterseniz et , pirzola ne isterseniz.Yada arzu ettiğiniz başka birşey ile de olabilir...



MALZEMELER ( 4 kişilik )

  1. Yarım kilo pirzola yada tavuk ( kemikli )
  2. 3-4 diş sarımsak
  3. 2-3 kaşık tereyağı
  4. 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
YAPILIŞI

  • Düdüklü tencereye etler konulup üzerine sıcak su eklenir.
  • Tuz ve karabiber atılıp 20 dakika kadar pişirilir.
  • Tereyağını ayrı bir pilav tenceresinde eritilir.
  • Dövülmüş sarımsaklar ve bulgur eklenip kavrulur.
  • Üzerine etin suyundan 4 su bardağı eklenir.( her bulgur ayrı miktarda su alır )
  • Suyunu çekip pişince ocak kapatılır.
  • Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağı eritilip pirzolalar ( veya tavuk ) kızartılır.
  • Kısa sürede tavanın ağzı kapalı bir şekilde iki tarafı kızarınca servis yapılır.
  • Yanında bol yeşillikli salata ve ayran tavsiye edilir.

2 yorum:

  1. boşqabla qaşıq da ahenk teşkil etmiş. Çox lezzetli görünür. Ellerinize kuvvet!

    YanıtlaSil