21 Kasım 2011 Pazartesi

Piyaz

  Biz küçükken de annem yapardı ama o zannedersem hamam piyazı derdi.Yumurta da eklerdi . Köftelerin yanına yapınca   Piyaz yumurtalı olmazsa daha güzel olur...



MALZEMELER

  1. 2 su bardağı kuru fasulye
  2. 2 tane kuru soğan
  3. 2 tane domates
  4. 2 tane yeşil biber
  5. Bol maydanoz
  6. Limon , tuz ve sızma zeytinyağı
YAPILIŞI

  • Fasulye akşamdan tuzlu ılık suya ıslanır.
  • Sabah suyunu süzerek yumuşacık olana kadar haşlanır.
  • Soğuduktan sonra üzerine ince halkalarla doğranmış soğan eklenir . ( tuzla ovulup yıkanmış )
  • Kıyılmış maydanoz , biber ve domatesle birlikte karıştırılır.
  • Limon sıkılır ve zeytinyağıyla karıştırılır.
  • Servis yaparken eklenerek sunulur.
  • Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder