7 Kasım 2011 Pazartesi

Kavurmalı Nohutlu Pilav

  Malum Kurban bayramı ve tarifler ona göre olmalı . Bugün pilav üstünde kavurma yaptım.İki saate yakın bir pişirmeden sonra pamuk gibi yumuşacık bir kavurma elde etmiş oluruz...Arzu edilirse lavaşla da ikram edebiliriz...








 MALZEMELER ( KAVURMA İÇİN )


  1. 2 kilo kadar orta yağlı koyun eti ( küçük  kuşbaşı doğranmış halde )
  2. Arzu edilirse bir parça kuyruk yağı
  3. Tuz
MALZEMELER ( PİLAV İÇİN )


  1. 1 tane orta boy soğan
  2. Biraz sıvı yağ veya birazı tereyağı
  3. 1 tatlı kaşığı kimyonun dövülmemiş hali ( zire ) istenirse
  4. 3 su bardağı pirinç ( ben basmati kullanıyorum )
  5. 1 su bardağı haşlanmış nohut

YAPILIŞI

  • Etin bütün yağlı kısımları ayrılır.
  • Kuyruk ve bu yağlar incecik doğranır.
  • Tencereye konularak kapağı kapatılır.
  • Ara sıra karıştırarak bunlar tamamen eriyip küçülünce etler eklenir.
  • Ağzı kapalı yaklaşık 2-3 saatte tamamen suyunu çekip yağda kavrulana kadar kavrulur.( yerken bu yağını koymuyoruz çünkü çok olduğu için )
  • Pirinç ılık tuzlu suya ıslatılıp bir saat kadar bekletilir.
  • Pilavı yapacağımız tencereye soğan incecik kıyılır.
  • Kavrulduktan sonra nohut eklenir.
  • Yıkanmış pirinç ve zire isteniyorsa konulur.
  • Bir iki karıştırdıktan sonra dört buçuk  bardak sıcak su eklenir. ( sizin pirinciniz ne kadar su çekiyorsa o kadar )
  • Altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tencerenin ağzına havlu peçete konularak bir saat kadar dinlendikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder