9 Kasım 2011 Çarşamba

İşkembe Çorbası

   İşkembe severseniz buyrun yapımına...

MALZEMELER


  1. 1 koyun işkembesi
  2. 3 kaşık un
  3. 1 limon
  4. 1-2 kaşık tereyağ
  5. 1 yumurta sarısı
SOS İÇİN

  1. Biraz sıvıyağ
  2. 1 yemek kaşığı pulbiber
  3. Yarım çay bardağı sirke
  4. 5-6 diş sarımsak
YAPILIŞI

  • Temizlenmiş işkembe beş dakika sirke suda bekletilerek süzülüp yıkanır.
  • Düdüklü tencerede 45 dakika kadar haşlanır.
  • Ilıdıktan sonra açıp didiklenir veya küçük küçük doğranır.
  • Tencereye suyuyla birlikte tekrar kaynatılır.
  • Tavada yağ eritilip unu kavrulur.
  • Üzerine önce soğuk su sonrada bir kepçe çorbanın suyundan dökerek çırpma teliyle açılır.
  • Tencereye çırparak eklenir.
  • Bir iki taşım kaynatılır.
  • Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve limonsuyu çırpılarak tencereye eklenir.
  • Tekrar bir iki taşım kaynatılır.
  • Ocak kapatılır.
  • Ayrı bir tavada yağ ve dövülmüş sarımsak biraz kavrulur.
  • Pulbiber ve sirke eklenerek ocak kapatılır.
  • Sıcak servis yaparken üzerlerine sosu gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder