19 Kasım 2011 Cumartesi

Fırın Sütlaç

   Bugün  klasik bir tatlımız olan fırın sütlacı yaptım.Normal zamanda ölçü kullanmasam da bugün sizler için dikkat ederek yaptım.İlk defa bile yapsanız hemen tutan bir tarif.Genel de tatlının yüzü kızarsın diye yumurta kullananlar var ama zaten kızarıyor yumurta kokması riskini göze alamam...



MALZEMELER ( 7-8 kase için )

  1. 1 litre süt
  2. 1 Türk kahvesi fincanı dolmalık pirinç
  3. 1 tatlı kaşığı  tepeleme dolu mısır nişastası
  4. 1 tatlı kaşğı dolusu pirinç unu
  5. 1 ila 1 buçuk su bardağı toz şeker ( damak tadına göre ayarlanır )
  6. 2 vanilya ( ben yoğun vanilya sevdiğim için )
  7. Ayrıyeten yarım su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI

  • Pirinç yıkanarak 2 su bardağı sıcak suyla haşlanır.( bir çimdik tuzla )
  • Pirinç açılınca 1 litre süt eklenir.
  • Ayrı bir kapta yarım su bardağı sütle nişasta ve pirinç unu karıştırılarak tencerede kaynayan sütlaca eklenir.
  • Şekeri dökülerek iyice kaynatılıp kapatılır.
  • Vanilya eklenir.
  • Fırına dayanıklı kaplara paylaştırılır.
  • Fırın tepsisinin yarısına kadar su koyularak kaselerde ki sütlaçlar dizilir.
  • Önceden ısınmış 250 derecelik fırına üzeri kızaracak şekilde üst tarafa koyulur.
NOT ,bu tatlı hem fırına girince hemde dinlenince  koyulaşacağı için biraz duru bir görünümü olacaktır kaselere koyarken.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder