23 Kasım 2011 Çarşamba

Elmalı Milföy Baklava

 Hani hatırlarsanız geçen sizlere milföy hamurundan daha birçok tarifim var demiştim işte bu tarifte onlardan biri.Tamamen ev de malzemenin bulunmadığı  bir zamanda sevgili eşimin bir saat sonra misafir geleceğini bana haber vermeyi unutmasıyla doğaçlama gelişen bir tarif ...Tuttu hep yapmaya başladım...



MALZEMELER

  1. 5 tane milföy hamuru
  2. 2 tane küçük boy elma
  3. 1 çay bardağı ceviz ( rondodan geçirilmiş )
  4. 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  5. 1 çay kaşığı tarçın
  6. 2-3 yemek kaşığı toz şeker 


Şerbet için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon
YAPILIŞI


  • Yaklaşık 15 x 30 cm lik dikdörtgen bir fırın kabının büyüklüğüne göre milföy hamurunun biri açılır ve serilir.
  • Eritilmiş tereyağından fırça yardımıyla çok az bir tereyağı sürülür.
  • İkinci milföy açılarak oda tepsiye yayılır.
  • Rendelenerek  üzerine şeker atılan elma pişirilir.
  • Tarçın ve ceviz eklenir.
  • İki kat olan tepsideki milföyün üzerine harç yayılır.
  • Üçüncü milföy de açılarak yayılır.
  • Dört ve beş bu şekilde açılıp yayılır.
  • Üzerine de fırçayla tereyağı sürülerek kesilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbet kaynatılır.
  • Baklava ve şerbet ılıyınca üzerine gezdirilir.
  • Daha hafif bir tat olsun derseniz şerbet dökmeyerek üzerine  pudra şekeri serpilir .
  • Afiyet olsun derken yarın görüşürüz inşaallah...
Not bu tatlı  bir gün sonraya kalırsa pek güzel olmuyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder