16 Ekim 2011 Pazar

Kolay Turşu

     Yıllar önce bu turşunun tarifini  bir arkadaşımdan almıştım...Zannedersem Antep mutfağına ait...Çok kısa sürede yapılmasına rağmen çok lezzetli oluyor...Öyle diğer turşular gibi değil...Bugün yapılıp ertesi gün yeniliyor...Buzdolabında bir kaç hafta dursada normal turşu gibi uzun ömürlü değildir...

MALZEMELER


  1. 1 kg kırmızı salça biberi
  2. 1 çay bardağı elma sirkesi
  3. 1 çay bardağı zeytinyağı
  4. 1 çay bardağı su
  5. 1 baş sarımsak
YAPILIŞI

  • Biberleri uzunlamasına kesilerek arasındaki çekirdekler çıkarılır.
  • Bir tencereye  konularak üzerine su , sirke ve yağı dökülür.
  • Tencerenin kapağını kapatarak sulanıp suyu azalana  kadar pişirilir. ( yaklaşık yarım saat )
  • Ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
  • Cam bir kavanozu alarak ezilmiş sarımları bir kat biber bir kat sarımsak koyarak tamamlanır.
  • Kalan suyuda dökülür.
  • Ağzı iyice kapatılır.
  • Ertesi gün yemeğe hazırdır.
  • Özellikle bulgurlu yemeklerin yanında ( kısır , mercimek köfte gibi ) yenmesi tavsiye olunur.
  • Afiyet olsun.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder