28 Ekim 2011 Cuma

Çömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye

    Sizde klasik sevenlerdenseniz haydi kuru fasulye yapalım...Ben bugün küçük porsiyonluk güveç kaplar kullandım.Siz de ister aynen isterse güveç benzeri toprak fırın kapları kullanabilirsiniz...



MALZEMELER


  1. 8-10 dilim pastırma
  2. 2 su bardağı kuru fasulye
  3. 2 orta kuru soğan
  4. 2-3 diş sarımsak
  5. 1 kırmızı salça biberi
  6. 1 domates
  7. 2-3 tane yeşil  biber
  8. 2 yemek kaşığı tereyağı
  9. Yarım yemek kaşığı domates yarım biber salçası
  10. Pulbiber , karabiber , kimyon
YAPILIŞI

  • Kuru fasulye akşamdan ılık tuzlu suya ıslatılır.
  • Sabah fasulyenin suyu süzülerek tekrar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar haşlanıp süzülür ( dağılana kadar değil )
  • Tencereye  tereyağı konularak ince doğranmış soğan kavrulur.
  • Ara sıra karıştırılır.
  • Dövülmüş sarımsak eklenir.
  • İri doğranmış biberleri ekleyerek kavurmaya devam edilir.
  • Salçalar eklenir.
  • İri doğranmış domates ve pastırma eklenir.
  • Ardından hemen suyu süzülmüş kuru fasulye ve baharatları eklenir. 
  • Biraz karıştırdıktan sonra üzerine örtmek üzre olacak kadar sıcak su eklenir.
  • Fasulye tek tek çömleklere paylaştırılır.
  • Üzerlerini alüminyum folyo ile kapatılır.
  • Fırın tepsisine 1-2 parmak su konulur.
  • İçine kaplar yerleştirilir.
  • 250 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
  • Bir saat sonunda birinin ağzı açılarak piştiğine bakılır.
  • Piştikten sonra yarım saat kadar fırının sıcağında dinlendirilir.
  • Servise hazırdır ...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder