28 Eylül 2011 Çarşamba

Sütlü Patates ( patates graten )

         Bugün bu dönemin ilk tezhip calişma dersimize başladık...Yapması kolay hafif  birşey yapmak istedim çünkü kendi çalışmamda vardı pek fırsatım olmadı...Acelece anca bütün resmi çekebildim...Bununla idare edin
 artık...Birkaç yıl önce  televizyondan almıştım...İngilizlere ait bir yemek bir nevi de et yanına veya ara bir yemek olarak kullanılabiliniyor  ... çokta lezzetli oluyor ...



MALZEMELER

  1. Bir kg patates ( 6-7 orta boy )
  2. 1 su bardağı süt
  3. 1 paket ( 200 gr lık ) krema
  4. 1 yemek tabağı dolusu kaşar rendesi
  5. Tuz , tuzot , kekik , karabiber ( bunlardan arzu ettikleriniz ) 

YAPILIŞI

  • Patatesler soyulup incecik halka halka doğranır.
  • Süt , krema ve baharatlar mikserlenir.
  • Sıvı karışıma patates dökülüp karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye dökülür.
  • Üzerine kaşarın yarısı serpilip fırına sürülür.
  • Üzeri kızarmaya başlayınca kalan kaşar eklenir.
  • Beş dakika daha piştikten sonra fırından cıkarıp kare kare kesip sıcak servis yapılır.
  • İkindi çaylarına veya yemekte yapılabilinir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder