24 Eylül 2011 Cumartesi

Muzlu Hazır Pasta

    Yumuşacık muzlu pasta sevmeyen varmı ?..Büyük küçük çol -çocuk bence herkes sever...Hepsi bir saatiniz varsa yapabilirsiniz.Birkaç gün önce gelen misafirlerime yaptım hepside ...... oğlundan mı ? .aldın diye sordular... ( henüz reklam almadığım için pastanenin adını yazmayım bari ) ...Eğer pastamız beklemesi gerekiyorsa muzların kararmaması için üzerine sade jöle dökülebilir...Ben kullanmamayı tercih ettim...



MALZEMELER ( pandispanya için )
  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker ( 200 ml lik )
  3. Yarım su bardağı mısır nişastası
  4. 1 su bardağı un
  5. 1 kabartmatozu
  6. 1 vanilya
DİĞER MALZEMELER

  1. 1 kutu pişmeyen hazır pasta kreması ( yoksa krem şantide olabilir ) 
  2. 1 poşet krem şanti ( 1 çay bardağı sütle )
  3. 2-3 tane  fiziği düzgün muz
  4. 1 çay bardağı damla çikolata
  5. 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
  6. Süslemek için ezilmiş antep fıstığı veya file badem veya arzu edilen şeyler..

YAPILIŞI


  • Yumurta , şeker çırpılır.
  • Un nişasta ve kabartmatozu eklenir.
  • İçine yağlı kagıt serilmiş kelepçeli kalıba hamur dökülür.
  • 170 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
  • Pandispanyanın arası kesilip soğumaya bırakılır.
  • Pasta kreması üzerindeki tarife göre çırpılır.
  • Krem şanti çırpılıp dolaba konulur ( üzerini süslemek için )
  • Pasta kremasının yarısı pandispanyanın arasına sürülür.
  • Halka doğranmış muzlar dizilir.
  • Damla çikolata serpiştirilir.
  • Ceviz serpiştirilir.
  • Pandispanyanın kapağı konulur.
  • El ile hafif bastırılır ( malzeme birbirini tutması için )
  • Kalan krema pastanın üzerine düzgünce  yayılır.
  • Doğranmış muzlar ve istediğimiz malzemeyle süslenir.
  • Son olarakta dolaptaki krem şanti süsleme aletine konularak üzerine sıkılır.
  • 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapılır. 

1 yorum:

  1. agzimin suyu aktii yaa haksizlik ama buuu teyzeeeeeeeeee................

    YanıtlaSil