13 Haziran 2011 Pazartesi

Patlıcan sarma ( zeytinyağlı )

    Hafif güzel bir ara yemek...Sizlerde benim gibi patlıcan sevenlerdenseniz ana yemek yerine bile kurulabilir...



MALZEMELER

  1. 5-6 tane orta boy yada hafif uzun patlıcan
  2. 3 tane domates
  3. 2 diş sarımsak
  4. 2 soğan
  5. 2 tane yeşil dolma biber
  6. 1 tane kırmızı közlenmiş biber ( veya közlenmemiş te olabilir )
  7. 1 yemek kaşığı domates salçası
  8. Yeterince zeytinyağı
  9. Bir kaşık şeker ve tuz  
YAPILIŞI


  • Patlıcanlar alaca soyulur.
  • Boyuna ince ince kesilir.
  • Kızgın yağda  kızartılır.
  • Kızaran patlıcanlar kapalı bir kaba konulur. ( diğer malzemeler hazırlanana kadar yumuşaması için )
  • Dolma biberler ince ince doğranıp kızartılır. 
  • Soğan halka halka doğranır.
  • Ağzı açık bir tavada kavruluır.
  • İşin püf noktası soğanın karemelize olana kadar kavrulması.
  • Sarımsak doğranarak eklenir.
  • Salça konulurak karıştırılır.
  • Kabuğu soyularak doğranan domatesle kavrulmaya devam edilir.
  • Kıyılmış kırmızı biberler eklenir. 
  • Şeker ve tuz eklenir.
  • Ocağın altı kapatılıp beş dakika dinlendirilir.
  • Patlıcanların bir ucuna bir kaşık domatesli harçtan ve bir dilim kızarmış yeşil biber konulur.
  • Yavaş yavaş sarılarak fırın kabına alınır.
  • Bütün patlıcanlar bu şekilde tamamlanır.
  • Kalan harç olursa tepsiye dökülür.
  • Yarım çay bardağı su eklenir.
  • Fırında ( veya tavadada olabilir.) patlıcanla harcı özdeşleşene kadar on dakika fırınlanır.
  • Ilık servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder