26 Haziran 2011 Pazar

Kaşarlı Mantar

  Bugün pazar sabahı kahvaltısı için yaptım kaşarlı mantarı...Güzel de oldu...Zannedersem kaşarı bol kullandığım için taştı biraz...Yemekteki misafirlere ara sıcak olarak yapılabilecek güzel bir tat...Yada et yemeklerinde garnitür olabilir...Artık ne olarak yapmak isterseniz  size kalmış zannedersem...Bazan resimde göründüğü gibi mantarı bütün olarak bazanda ince ince keserek kullanıyorum...



MALZEMELER

  1. Yarım kilo orta büyüklükte mantar
  2. Bir tabak rendelenmiş kaşar
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. Tuz , karabiber ve kekik ( arzu edilirse )
YAPILIŞI


  • Mantarlar yıkanıp peçete havluyla iyice kurulanır.
  • Sap kısımları çıkarılır. ( veya bütün yapılmıyorsa ince ince doğranır )
  • Teflon tava ısıtıldıktan sonra içine tereyağı sürülür.
  • Mantarlar tavaya dizilir.
  • İki taraflı kızartılır.
  • Suyunu salarsa çekmesi beklenir.
  • Ocağın altı kapatılarak tuzu serpilir.
  • Yine tereyağıyla yağlanış tepsiye  mantarlar çukur kısımları yukarı dizilir.
  • Eğer baharat kullanılmak isteniyorsa serpilir.
  • Mantarlar çukur kısımlarına nohut kadar yağlar konulur.
  • Üzerine kaşarlar konulup ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcakken servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder