18 Haziran 2011 Cumartesi

Karemelli Çıtır Milföylü Muhallebi

   Bugün yine muhallebinin kılıktan kılığa girmiş halinden birini yaptım...Ben damla sakızı tutkunu  olduğum için sakız kullandım...Eğer isterseniz kullanılmaya da bilinir...Bir gün önceden yapıp buzdolabında dinlenirse kıvamı yerine gelecektir...


MALZEMELER

  1. 1 litre süt
  2. 2 yemek kaşığı tepeli un
  3. 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı
  5. 1 paket krema (200 gr )
  6. 1 poşet krem şanti
  7. 7-8 kaşık şeker
  8. 2-3 parça damala sakızı
KAREMEL SOS İÇİN

  1. 1 su bardağı şeker
  2. 1 paket krema
  3. 3 yemek kaşığı su
  4. 1 paket karemelli çikolata ( metro kullandım )
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN

  1. 4-6 yaprak milföy hamurunun üzerine el ile su sürüp üzerine şeker serpilir.Küçük küçük karelere kesip fırında kızartılır.Soğutularak kullanılır.
  2. Döğülmüş fındık 
YAPILIŞI

  • Süt , un , şeker ve nişasta karıştırarak pişirilir.
  • Tereyağı ve damla sakızı  eklenir.
  • Muhallebi kıvamına gelince bir kenara alınıp iyice soğutulur.
  • Krem şanti ve krema eklenerek mikserle çırpılır.
  • Kaselere paylaştırılır.
  • Karemelin şekeri  ocağa konulup karıştırarak eritilir.
  • Rengi değişerek eriyen şekere suyu eklenir.
  • Metro çikolata , krema ve tereyağı eklenerek ocak kapatılır.
  • Karemel sos bu şekilde daolapta bekletilerek lazım olduğunda ısıtarak kullanılır.
  • Bir gece bekleyen muhallebi servis yapılacağı zaman bir iki kaşık sos dökülüp milföy çıtırlarından dökülür.
  • En üst üstüne de döğülmüş fındıkla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder