13 Haziran 2011 Pazartesi

Çıtır Parmak Tavuk

    Özellikle çocuklu misafirlerim olduğunda çok sık yaparım çıtır tavuğu...Gerçi büyüklerde seviyor ...Bazan daha kalın bazan daha ince nasıl istenirse artık...Bugün aniden gelen konuğuma yaptım o yüzden aceleden çok ince yapamadım...Bazanda butlarıda bu şekilde yapıyorum...Yanında patates püresiyle güzel bir uyum oluyor...Arzuya göre ketçap mayoneze batırarak yenilebiliniyor...



MALZEMELER

  1. 2 tane tavuk göğsü
  2. 2 yumurta
  3. 1 tabak galeta unu veya pane harcı olursa daha lezzetli oluyor.
  4. Tuz ve baharat arzuya göre
  5. Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI

  • Bıçak yardımıyla tavuk  fileto haline getirilir.Yani ince biftek gibi kesilir. ( yada bu şekilde alınır)
  • Tekrar bıçakla ince ince çubuk gibi kesilir.
  • Üzerlerine tuz , biber , köri veya ne istenirse atılır.
  • Çırpılmış yumurtaya iyice batırılır.
  • Ardından pane harcına veya galetaya bulanır. ( eğer pane harcıysa tekrardan tuz atılmaz )
  • Kızgın yağda çıtır olana kadar kızartılır.
  • Mutfak havlusuna alınıp yağı alındıktan sonra sıcak servis yapılır.
  • Yada çocuklara ekmek arası sandviç de yapılabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder