6 Nisan 2011 Çarşamba

Yalancı Su Böreği

        Su böreği çeşitleri yörelere göre ve her hanıma göre farklıdır.Fırında peynirli su böreğinin çok benzeri bir börek...Tabiki malzemelere sadık kalınıp düzgünce yapılırsa.Yalancı olduğunu söylenmese pek anlaşılmıyor...Su böreğine benzeten malzeme papardella denilen bol yumurtalı fırın makarnası.Erişte gibi görünmektedir...Barilla yada pastavilla da bulabilirsiz bu makarnayı yeter ki papardella olsun..Bazı arkadaşlar bu tarifi alsada malzemeyi değiştirip fiyonk yada başka makarna kullandıkları işin çok başarılı oldukları söylenemez.Daha fazla içimde tutamayacağım olmamıştı arkadaşlarım...Bir ikisi hariç tutturamamışsınız  : D
Lütfen malzemeye sadık kalın...Buyrun kolaycacık yapalım...

Malzeme
1 paket 250 gr lık papardella makarna.
4 yaprak milföy hamuru
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı eritilmiş tereyağı istenirse yarısı sıvıyağı konulabilir.

1 tabak rendelenmiş peynir
Arzu edilirse maydanoz
Tuz ve kırmızıbiber
Üzeri için 1 yumurta,1 kaşık yoğurt,1kaşık sıvıyağı
Yapılışı
1.Makarna iyice haşlanıp soğuk suyla yıkanır.
2.Yumurta,tereyağı ve süt iyice çırpılır.
3.Peynir,maydanoz,tuz ve biber de eklenir.
4.Haşladığımız makarnayı bu karışıma karıştıralım.
5.Tepsiyi yağlayıp altına iki tane milföyü ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde açıp döşeriz.
6.Makarnalı harcı tepsideki açılmış milföyün hertarafına eşit bir şekilde yayarız.
7.Kalan iki milföyüde aynı şekilde açıp malzemenin üzerini kapatırız.
8.Yumurta,yoğurt ve sıvıyağı çırpıp üzerine sürülür.
9.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
10.Bu börek sıcakken su böreğine benzer.Soğuyunca pek güzel olmaz.Afiyetler olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder