4 Nisan 2011 Pazartesi

Çerkez Tavuğu

        Birkaç günlük aradan sonra çerkez tavuğuyla döndüm.Yıllar önce bir arkadaşımdan almıştım tarifini...Bugün sizler için yapayım dedim.Ara yemek olarak yapılan çerkez tavuğu eğer kıvamı güzel tutarsa bana göre yapımı çok zor değil...Haydi yapımına geçelim...

Malzemeler
2 tane kalçalı but yada 1 küçük bütün tavuk
1 kase iri dövülmüş ceviz
2 dilim rondodan geçirilmiş bayat ekmek
3 diş sarmsak
Karabiber,tuz,kırmızıbiber
Yarım çay bardağı süt
Süslemek için maydanoz
Yapılışı
Tencereye tavuk tane karabiber ve sıcak su konulup haşlanır.Tavuk alınıp iyice didiklenir.Ayrı bir tarafta ekmek ve sarmsak robottan geçirilir.Ceviz biraz irice dövülüp hepsi birlikte tavuğa eklenir.Eğer arzu edilirse süt eklenir.Bir kepçe kadar tavuğun suyundan ekleyip bakılır kıvamına.Tuz ve karabiber ekleyip kıvamı tutmadıysa tavuk suyu eklenebilinir.Çok fazla örselemeden karıştırılır.Kıvamı çok mama gibi olmamalı.Servis tabağına alıp eğer istenirse üzerine zeytinyağı ve biber dökülür.Maydanozla ve cevizle süslenip soğukken de servis yapılır... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder