14 Mart 2011 Pazartesi

Püreli Çanak Köfte veya Hasanpașa Köftesi

     Bugün sizlere nefis davet yemeklerimden birini tarif etmeyi düşünüyorum.Ben bugün bezelyeli olanı yaptım...Garnitürlü veya sade olarakta yapılabilinir...Pilav eşliğinde pek ala ana yemek olabilir...

 Malzemeler
Köftesi için
500 gr kadar normal yağlı kıyma
1 baş kuru soğan
1 çay bardağı galeta unu
Biraz kıyılmış maydanoz
Arzu ettiğin baharatlar ve tuz
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartmatozu
Yarım çay bardağı su
İçine koymak için 1 su bardağı konserve bezelye
Püre için
5,6 tane haşlanmış patates
1 yumurta
1 çay bardağı süt
 50 gr kadar tereyağı
Üzerine serpmek için 100 gr kadar kaşar rendesi
Salça sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Arzu edilirse yarım kaşık biber salçası
1 yemek kaşığı mısır nişastası
tuz,biber ve karabiber
3-4 su bardağı su
Yapılışı
Köfte malzemelerini iyice yoğurup bir saat kadar dinlendirilir.Sonra yumurta kadar köfte hamurundan alıp elinde çanak şekline getirip yağlanmış tepsiye dizilir.Isıtılmış fırında köfteler kızarana kadar pişer.Fırından alıp içine 1 tatlı kaşığı kadar herbirine bezelye konur.
Diğer yandan haşlanmış patatesler ezilip içine 1 yumurta,yağı sütü konulup el blenderinden geçirilir.Birer kaşık köftelerin üzerlerine koyup biraz da kaşar rendesi serpiştiririz.
Sosu için yağı eritip salça baharat koyup suyunu eklerken nişastasınıda özleşmesi için ekleriz...Bir taşım kaynayınca köfte tepsisine yavaşca dökeriz.Yemeğimizi tekrar fırına sürüp kaşarların üzeri  kızarana kadar pişer...Sıcakken servis yapılması önerilir...afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder