14 Mart 2011 Pazartesi

İyi Kalpli Kurabiyelerim

   Bazan bir tarif vardır birçok şekilde kullanılabilinir...Bugünkü kalplerde öyle bir tarif....Genelde kurabiyeyi bir şekilde yapıp evde kavanozda saklamayı tercih edenlerdenim...Şöyle aniden misafir olduğunda veya bir dostumu ziyarete giderken kendi yaptığım şeyleri götürmeyi tercih ederim...Ama tabi resimde gördünüz gibi üzerleri o an için doğaçlama ne geldiyse...Tıpkı bugünkiler gibi yaparım...Süsler püsler götürürüm...Öyle Türkiyedeki gibi pasta malzemeleri satan dükkanlar olsa kesin daha şık şeyler çıkacaktı....

Malzemeler
200 gr tereyağı oda sıcaklığında
100 gr pudra şekeri
400 gr un
1 vanilya şekeri
1 yumurta sarısı
Üzeri için biraz bitter çikolata 1kaşık tereyağı yada margarin ve bir kaşık krema
Süslemek için fındık,fıstık veya hindistan cevizi gibi malzemeler.
Yapılışı
Kurabiye malzemeleri karıştırıp iyice yoğrulur.On dakika kadar buzdolabında bekletilir.Sonra merdaneyle 3-4 milim inceliğinde açılır.Kalıpla kesilip yağlı kağıda yada yağlı tepsiye alınır.Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarmadan alınır.Bu hamur çabuk pişeceği için dikkat etmek gerekiyor.Pişen kurabiyeler alınıp soğutulur.Tavada yağ çikolata ve kremayı eriterek ılımasını bekleriz.Tek tek kaşıkla kurabiyelerin üzerlerine  çikolata konulur veya sürülür diyelim...En son olarak arzu ettiğimiz malzemeleri serperiz...İstenirse beyaz çikolata da kullanılabilinir.Bazanda çikolatayı tüm olarak sürmeyipte incecik akıtırım.Yada çikolata kullanmayıp pudra şekeri de serpilebilinir...Yani son aşama ne istersen...Nasıl istersen....Hayalgücüne kalmış....İyi eğlenceler desek daha doğru olur....

2 yorum:

  1. allahııım çok tatlı yea:D seni seni...tekrar dönmene sevindik ayrıca;)

    YanıtlaSil
  2. senin kadar degildir galiba....

    YanıtlaSil