27 Mart 2011 Pazar

Folyoda Patlıcanlı Tavuk

     Tek porsiyonla kolay,hafif, şık ve temizce bir ikramdır bu tavuk yemeği...Hazırlanışı da üstelik onbeş dakikanızı anca alacaktır...Yıllar önce doğaçlama hazırladım sevilince devam ettim...Bazan etle patatesle olanını da yaptım onuda birgün yaparız inşaallah...Birde ben yemeklerimde biraz süpriz ve meraklandıran şeyleri daha çok severim...Acaba içinde ne var gibi...Lezzeti hafif haşlama kızartma arası desek yalan olmaz...Yalnız bunun pişme süresi önemli az pişince sulanmış ve tatsız oluyor.Yeterince pişerse suyu çekilerek tavukların altı kızarıyor o zaman tadı geliyor...En iyisi emin olunamıyosa folyonun birini açıp bakmak lazımdır.Çünkü herkesin fırını farklı olunca süre değişebiliyor...Birde eğer diyet yapıyorsanız tavuğun derisini alıp tereyağı paçaları koymazsınız ...Oldu diyet menü...Normal yemek olarak tabi bunları koymayı unutmazsınız...

Malzemeler
Beş kişi için
5 tane tavuk but
2-3 tane patlıcan
2 domates
2 biber
Biraz tereyağı
Tuz ,karabiber,kırmızıbiber.
Aluminyum folyo paket yapmak için
Yapılışı
Tavukların tombul yerinden bıçakla kesik atılır ki içine tuzu işlesin.Tuz ve biberler karıştırıp iyice sürülür.Biraz bekletilerek tuzunu alır.Patlıcanlar çizgili soyulup ince uzun doğranır.Üzerine tuz atıp acısı çıkması için bekletilir.Sonra iyice yıkayıp kağıt havluyla kurulanır.Folyolar kare şeklinde koparılıp ortasına tavuk konulur.Sırayla 4-5 parça patlıcan,üçer parça da domates biber konulur.En son olarakta bir parça tereyağı ve tuz eklenir.Hiç açık kalmayacak şekilde dört tarafını toplayıp ortada birleştirerek kapatılır.Açık kalmamasına dikkat edilir.Önceden ısınmış fırında yaklaşık bir saat pişirilir.Pilav eşliğinde sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder